x

Asset Performance Conferentie & Beurs op 25 & 26 oktober 2023 in Antwerpen

Datum: 25/10/2023 09:00 - 17:00
Locatie: Flanders Meeting and Convention Center (FMCCA), Koningin Astridplein 20, 2018 Antwerpen, België
Toevoegen aan kalender

De Asset Performance Conferentie en Beurs is toe aan de vierde editie! Op 25 en 26 oktober 2023 organiseert BEMAS opnieuw een programma vol presentaties van experten uit de industrie die hun kennis met je delen over alle innovaties op vlak van Maintenance en Asset Management.  

BEMAS

 

Asset Performance Conferentie & Beurs op 25 & 26 oktober 2023 in Antwerpen

Door de razendsnelle digitalisering van technische assets staan we aan de vooravond van Industrie 5.0. Voor technische managers kan het een uitdaging zijn om het volledige scala aan mogelijkheden en potentiële voordelen voor organisaties te begrijpen. BEMAS heeft daarom het voortouw genomen door in 2020 het startschot te geven van de internationale Asset Performance-conferentie, met digitalisering en de performantie van assets als centrale thema's.

In 2022 vond Asset Performance virtueel plaats, dit jaar staat opnieuw een live editie in Antwerpen op het programma. Het beloven twee dagen te worden vol waardevolle inzichten en leermogelijkheden voor professionals die betrokken zijn bij onderhoudbetrouwbaarheid en asset management, zodat je op de hoogte bent en blijft van de nieuwste ontwikkelingen in de sector.

Zowel de opnames van de conferentie als de webinars van de voorbije jaren staan 1 jaar online ter beschikking, zodat je ze kan bekijken wanneer je wil. Het platform biedt een unieke kans om te leren hoe nieuwe 4.0 en 5.0 technologieën en fundamentals op het gebied van operations, onderhoud en asset management elkaar versterken om zo een hogere betrouwbaarheid van het materieel en hogere kostenprestaties te bereiken in de assetintensieve industrieën. Daarnaast organiseren we met Asset Performance nog extra webinars en workshops na de conferentie.

Registreer nu 

Programma 2023

De volgende tracks staan op het programma:

 • Human-Centric Digital Transformation
 • Condition Monitoring Techniques & Tools
 • Asset Management 5.0
 • Reliability & Maintenance 5.0
 • Digital Twins
 • Sustainability Optimisation
 • Predictive & Prescriptive Maintenance
 • Artificial Intelligence
 • Smart & Sustainable Lubrication
 • Energy Monitoring & Optimisation
 • Motor Systems in Industry 5.0

Naar het volledige programma

Onder andere experts van de volgende bedrijven presenteren hoe ze met de uitdagingen in hun organisaties zijn omgegaan:

x

Waarom Asset Performance?

Het industriële landschap bevindt zich momenteel midden in de vierde industriële revolutie, waarbij technologieën zoals het industriële internet der dingen (IIoT), big data, predictive analytics, machine learning en meer in een steeds hoger tempo worden geïmplementeerd. De combinatie van IIoT en predictive analytics biedt ongeziene mogelijkheden voor operations, maintenance en betrouwbaarheid van assets met meer diverse en betaalbare oplossingen om de prestaties van assets te monitoren en te verhogen (uptime van apparatuur, energieverbruik, kwaliteitsoutput, enz.).

De praktijk wijst echter uit dat om de uitdagingen van de 21e eeuw echt aan te kunnen, assets in harmonie moeten samenwerken met mensen. Door de ontwikkeling van mensgerichte, innovatieve technologieën kan Industrie 5.0 niet alleen werknemers ondersteunen en mondiger maken, maar ook de veerkracht van de industrie vergroten en haar duurzamer maken. Daarom heeft de Europese Unie de evolutie naar Industrie 5.0 hoog op haar agenda geplaatst, en wij ook!

Op de Asset Performance-conferentie leer je hoe je een hogere betrouwbaarheid van assets en hogere kostenprestaties kan bereiken, en tegelijkertijd de veerkracht en duurzaamheid kan verbeteren, door je te richten op digitale transformatie en mensgerichte verbeteringen van operations, maintenance en en asset management. 

Historiek

In 2018 bracht BEMAS succesvol de Euromaintenance conferentie en beurs voor de tweede keer naar België. In 2008 waren er meer dan 750 deelnemers en 10 jaar later was het resultaat nog beter met bijna 1.300 bezoekers. Het succes toonde aan dat asset owners zich meer en meer bewust worden van de nieuwe 4.0 technologieën die momenteel bestaan en die in de komende jaren op de markt zullen komen.

Deze succesformule heeft de basis gevormd van Asset Performance. 

In 2020 organiseerde BEMAS de eerste editie van Asset Performance. Vanwege de COVID-19 pandemie hebben we de conferentie toen omgevormd tot een online platform. Meer dan 650 professionals uit de industrie kwamen hier live online bijeen van 15 tot 17 september 2020. Dit was meteen ook de start om in te zetten op een online community. Asset Performance focust zich niet enkel op de dagen van de conferentie zelf, maar zorgt ervoor dat de deelnemers het hele jaar door toegang hebben tot de recordings en verwend worden met nieuwe webinars.

Het jaar nadien kon Asset Performance voor het eerst hybride georganiseerd worden: de conferentie en beurs vonden in 2021 plaats in het FMCCA te Antwerpen, en de presentaties konden meegevolgd worden via livestream. Het goed gevulde programma stelde alle bezoekers in staat om hun eigen route samen te stellen met workshops en presentaties in 6 verschillende tracks. En natuurlijk was er ook het zeer gewaardeerde beursconcept dat zowel door de exposanten als de bezoekers op lovende kritiek werd onthaald. Alle presentaties werden uiteraard ook opgenomen en blijven beschikbaar voor wie zich inschrijft op het Asset Performance platform, dat in 2021 meer dan 900 unieke deelnemers telde.

In 2022 vond de conferentie opnieuw virtueel plaats, met 3 inspirerende namiddagen gevuld volgens de ondertussen reeds gekende formule van zorgvuldig geselecteerde presentaties, verspreid over 5 tracks. Het AP platform blijft actief en bewijst zich als een toonaangevend Europees contentplatform over digitale transformatie op het gebied van industriële productie en infrastructuurbeheer.

Met dank aan de sponsors van Asset Performance

Ontdek alle sponsers & exhibitors

Voor meer informatie zie de website van BEMAS.

ASSET PERFORMANCE 2023

The Power of Digital Transformation

Want to learn how to achieve higher reliability and cost performance of assets, and how to improve resilience and sustainability by digital transformation and people-centric improvements?

Join us in Flanders Meeting & Convention Center Antwerp for Asset Performance 2023!

Programme Asset Performance 2023

x