x

BREAKING BARRIERS - The Power of Energy Efficiency

Datum: 05/10/2022 13:00 - 18:00
Locatie: CO3 Campus, Zeelandlaan 2, 4538 CA TERNEUZEN
Toevoegen aan kalender

 

Meld je aan voor ons live event en leer hoe belangrijke beslissers van DOW Terneuzen en USG Industrial Utilities Chemelot succesvol aan de slag zijn gegaan met energiebesparingsprojecten!

Thema: Energiebesparing

Doelgroep: Managers en energieprofessionals van asset owners

Gratis deelname

x

Energy efficiency is the only short-term solution to CO2-reductions

Er is niets dat kan tippen aan energie efficiëntie. Het verminderen van het energieverbruik is de enige realistische korte termijnoplossing om de CO2-uitstoot drastisch de reduceren. Het is het snelste inzetbaar, het is het meest duurzaam, en vanwege de gestegen energieprijzen is de terugverdientijd van veel technologieën inmiddels zeer kort.

Meet other asset owners and learn how they tackle todays problems with energy reductions!

Tijdens ons live event presenteren twee asset owners in een interviewsetting hoe zij energiebesparing hebben toegepast in hun fabriek door middel van bestaande en gevalideerde energie efficiënte technologieën

  • Welke barrières hebben zij doorbroken om energie besparing te realiseren?
  • Wat kunnen we leren van de implementatie van deze energie efficiënte technologieën?

We will help you to find the best suitable energy reduction solutions!

Deze cases en de discussies erna zullen u helpen om uw vragen te beantwoorden en om oplossingen te vinden voor uw eigen uitdagingen en kansen voor energiebesparing.

  • Low Pressure Steam Reuse => DOW – Cees Biesheuvel

Op de productiesite van Dow Benelux in Terneuzen worden verschillende soorten kunststoffen gemaakt, zoals polyethyleen en polycarbonaat, door middel van het kraken van Nafta. Bij de locatie in Terneuzen worden, naast de kunststoffen, ook halffabricaten geproduceerd die als grondstof dienen voor de kunststoffen. Verschillende plants op de site hebben een continu overschot van lagedruk stoom, bijvoorbeeld op een niveau van 3 barg. Momenteel wordt deze stoom gecondenseerd, waardoor de warmte-inhoud ervan verloren gaat. Door middel van stoomrecompressie (thermisch of mechanisch) kan het condenseren van de lagedrukstoom worden vermeden en waardevolle stoom op een drukniveau van 12 barg gegenereerd. Deze stoom kan worden ingezet voor processen of aandrijving van turbines.

Bij deze case bespreken we hoe het project tot stand is gekomen, welke barrières realisatie in de weg stonden en hoe die zijn overwonnen. Afsluitend geeft hij tips en suggesties aan andere asset owners.

  • Flue Gas Heat Recovery => USG – Eric Bloemen

USG is de utilities leverancier van industrie park Chemelot. USG heeft een naverbrander staan met veel restwarmte uit rookgassen (160°C met een flow van 240.000 kg/uur). De rookgassen van USG bevatte nog veel energie en zijn corrosief van aard. De drijfveer was om kosten én de Carbon Footprint van utilities te verlagen. Maar corrosief rookgas van de verbrandingsoven leek een showstopper voor warmteterugwinning. In samenwerking met Heatmatrix werd een polymeer economiser geïnstalleerd als een by-pass op het bestaande rookgaskanaal.

Bij deze case bespreken we hoe het project tot stand is gekomen, welke barrières realisatie in de weg stonden en hoe die zijn overwonnen. Afsluitend geeft hij tips en suggesties aan andere asset owners.

x

Wij nodigen u graag uit om hier bij te zijn!

Namens de organisatie: Project 6-25 en KicMPi

Klik hier om aan te melden voor woensdag 5 oktober a.s.

x