x

Chabel B.V. - Conti Thermo Protect: het innovatieve isolatiemateriaal

 

 

Chabel B.V levert en monteert het innovatieve isolatiemateriaal “Conti Thermo Protect” De duurzame innovatie om moeilijke hete plekken tot 250/280°C te isoleren en af te dichten.

Welk probleem lost het op? Of wat is de uitdaging?

Conti Thermo Protect is een innovatief isolatiemateriaal bedoeld om moeilijke hete plekken te isoleren tot 250/280 graden. Vaak plekken in fabrieken die met traditionele materialen moeilijk te isoleren zijn, plekken die beloopbaar moeten zijn, plekken die vloeistofdicht moeten zijn of regelmatig open moeten voor inspectie, productie of onderhoud. Tevens zetten wij Conti Thermo Protect in om inwaterpunten af te dichten ter preventie van CUI. Dit ter vervanging van kit. Grootste voordeel is volledige afdichting door inwerken van de plaat, UV bestendigheid en dat onze CTP is bestand tegen weersinvloeden en chemicaliën.

Wat is de oplossing, wat zijn de (technische) specificaties?

Ons innovatief isolatiemateriaal is een flexibele elastomeer op een silicone basis. Door temperatuur van het te isoleren object (>50/60°C) vulkaniseert het product. Door vulkanisatie ontstaat er een robuust maar nog flexibel materiaal in de vorm van hetgeen geïsoleerd is. Onze Conti Thermo Protect is vloeistof afstotend, UV bestendig, heeft een goede brandklasse en kan eenvoudig gedemonteerd en weer gemonteerd worden bij onderhoud of inspectie. Daarbij is onze isolatie beloopbaar. Het product is bedoeld voor moeilijke hete plekken tot 250/280°C. Tot slot gebruiken wij onze CTP ook om inwaterpunten aan tanks, kolommen en reactoren goed af te werken zodat inwatering niet kan plaatsvinden. Dit is ter vervanging van silicone kit dat snel degradeert door weer en andere externe invloeden.
 

Wat is de waarde van de innovatie? Wat is het voordeel voor de klant?

Voordelen voor de klant zijn:

1) Goed en eenvoudig isoleren van plekken waar traditionele materialen niet de juiste oplossing zijn

2) Plekken die beloopbaar moeten zijn

3) Plekken die vaak open moeten voor onderhoud of inspectie

4) Plekken waar vocht en of productintreding niet mag plaatsvinden

5) Plekken die waterdicht afgewerkt moeten worden
 

Contact

Bedrijfsnaam: Chabel B.V.

Contactpersoon: Laurens Eckebus

Meer weten? laurens@chabel.nl of 0628794750 of 0235370554

www.chabel.nl

 

Foto's Chabel B.V.

x x x x x x