.

Druk bezocht seminar Project 6-25

Op 4 oktober ontvingen FME en KicMPi 72 deelnemers voor het gezamenlijk georganiseerde seminar Project 6-25.

Op vrijdagmiddag 4 oktober ontvingen FME en KicMPi 72 deelnemers voor het gezamenlijk georganiseerde seminar Project 6-25 in de filmzaal van het Provinciehuis in Middelburg.

Na het welkomstwoord en inleiding van gedeputeerde Jo Annes de Bat gingen de enthousiaste sprekers van start.

Pieter Raes van het KicMPi opende. Vervolgens werd door Cees van Houwelingen van Dow het belang van de industrie in het CO2-reductievraagstuk toegelicht.
Hans van der Spek van FME gaf een introductie van het Project 6-25. Zie ook de brochure over het Project 6-25.

Pim van Keep van HeatMatrix gaf vervolgens een pitch over het opvangen van restwarmte uit rookgassen met behulp van kunststof warmtewisselaars die zorgen voor warmteterugwinning uit (corrosieve) rookgassen.

Als tweede kwam Alex Trijselaar van Energy21 aan het woord met zijn pitch over "Digitalisering van de energieoperatie waarmee de inzet en afhandeling van stoom, elektriciteit en andere utilities gestroomlijnd wordt".

De derde pitch was van Robin Lieve van Ansaldo Thomassen over het onderwerp "Hi-tech retrofit technologie waardoor waterstof flexibel kan worden toegevoegd aan de brandstofmix van gasturbines waardoor de CO2-uitstoot van industriële utilities substantieel wordt teruggebracht".

Vervolgens volgde Niels Herman van BFS met zijn pitch over flensmanagement met specialistische tools en software die het mogelijk maken om lekkages van broeikasgassen op te sporen en te verhelpen.

Pitch 5 over zelflerende energiemanagementsystemen die op basis van big data en machine learning onnodig energieverbruik helpen besparen en storingen helpen voorkomen met "Business Case" werd gegeven door Rob Burghard van EnerGQ.

Danny van Nielen van Zytec sloot als laatste af met zijn pitch over "Contactloze magneetkoppelingen voor pompen, ventilatoren en overige aandrijvingen". Deze technologie levert naast significante energiebesparing ook een hogere betrouwbaarheid en lagere onderhoudskosten op.

Onder het genot van een hapje en drankje was er vervolgens alle gelegenheid om bij te praten, nieuwe contacten te leggen en nader met de sprekers in gesprek te gaan.