x

Duurzaamheidsdoelstellingen vertalen naar asset management

Datum: 01/07/2021 15:00 - 16:00
Locatie: online event
Toevoegen aan kalender

Duurzaamheid integreren in assetmanagement wordt meer en meer een noodzaak. 
Meld u nu aan voor het webinar over "Duurzaamheidsdoelstellingen vertalen naar asset management".

Dit webinar wordt georganiseerd door BEMAS.

Duurzaamheidsdoelstellingen vertalen naar asset management

Duurzaamheid integreren in assetmanagement wordt meer en meer een noodzaak. Is het niet vanuit het besef van de urgentie, dan wel vanuit strengere Europese en landelijke wetgeving, of door toenemende druk vanuit de samenleving. Het zijn uitdagingen waar de asset manager mee aan de slag moet om alleen al compliant te blijven en de ‘license to operate’ te behouden.

Maar hoe doen we dit? Wat bedoelen we nu eigenlijk echt met duurzaamheid? Waar moeten we beginnen? Hoe zorgen we dat we de goede dingen doen in ons asset management en dat het beheersbaar blijft? En betaalbaar?

In dit webinar leggen de sprekers, Hilda Feenstra en Gabby van Meer, uit hoe u duurzaamheid kunt integreren in assetmanagement, en dit binnen de bestaande processen. Ze illustreren dit aan de hand van o.a. een case waarbij ze vertellen hoe ze de afdeling asset management van de provincie Noord-Brabant in dit traject hebben begeleid.

Het programma:

Tijdens het webinar komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Hoe integreren we duurzaamheid als prestatie in asset management?

  • Waarom is systeemdenken belangrijk voor duurzaam asset management?

  • Hoe maken we duurzaamheid begrijpelijk en toepasbaar?

  • Hoe ziet een implementatieplan voor duurzaam asset management er uit?

  • Hoe weten we wat onze grootste ‘duurzaamheidskillers’ zijn?

  • Hoe kiezen we de beste oplossingen?

Daarnaast is er volop ruimte om vragen te stellen en van gedachten te wisselen. Investeer een uur van uw tijd en ontdek of deze ervaring ook uw organisatie verder kan helpen om duurzaamheid de juiste plek te geven in uw asset management.

Over de sprekers:

Hilda Feenstra is adviseur, trainer en spreker op het gebied van duurzame ontwikkeling. Ze begeleidt organisaties die hoge ambities hebben op het gebied van duurzaamheid bij het ontwikkelen van hun visie, strategie en uitvoeringsplan en bij het creëren van kennis, bewustwording en draagvlak onder de medewerkers. Hilda is auteur van het boek ‘Duurzaam zijn moet je durven’ en geeft daarover lezingen, workshops en trainingen aan zeer uiteenlopende doelgroepen. In Nederland verzorgt zij de module over duurzaamheid van de Leergang Assetmanagement van de NVDO, de Nederlandse zusterorganisatie van BEMAS.

Gabby van Meer werkt als strategisch adviseur op het gebied van asset management, BIM en duurzaamheid. Vanuit die rol adviseert hij zowel publieke als private organisaties op verschillende thema’s. Hij studeerde levenscyclusbewust ontwerpen en Bedrijfskunde aan de technische universiteit in Eindhoven. De eerste 10 jaar van zijn carrière stonden in het teken van operations management bij verschillende Amerikaanse productiebedrijven. Van 2004 – 2014 heeft Gabby diverse leidinggevende rollen vervuld bij ProRail. Van eindverantwoordelijke voor de operatie in Noord- en Oost Nederland via manager planvorming, waar hij verantwoordelijk was voor de implementatie van asset management, tot systeemspecialist. De laatste jaren is Gabby werkzaam als consultant asset management en vanuit die rol ondersteunde hij o.a. de Suikerunie, Albert Heijn en diverse provincies.
Hilda Feenstra en Gabby van Meer ontwikkelden samen het concept en de aanpak Duurzaam Asset Management. 

Timing:

14:45    Welkom op het BEMAS Live Learning Platform
15:00    Start van het webinar
15:45    Conclusie en Q&A

Organisatie:

BEMAS 

Inschrijven:

Voor meer info en inschrijven klik HIER
 

BEMAS