Uitreiking eindrapport CE d.d. 12-06-2019

Gedeputeerde Drs. J. de Bat ontvangt eindrapport "Circulaire Verdienmodellen in de procesindustrie en maintenance sector"

Projectdeelnemers Everuse/Bilfinger, HZ University of Applied Sciences en Yara Sluiskil presenteren de resultaten van de drie onderliggende deelprojecten tijdens een afsluitende bijeenkomst in het Provinciehuis in Middelburg. 

Na een introductie en toelichting op circulaire economie principes in industrieel onderhoud en het project "Circulaire Verdienmodellen in de procesindustrie en maintenance sector", de deelprojecten en resultaten overhandigde Pieter Raes van KicMPi het eindrapport aan Gedeputeerde van de Provincie Zeeland Drs. Jo-Annes de Bat en werden resultaten van de drie onderliggende deelprojecten die in het kader staan van het verduurzamen van industrieel onderhoud in de procesindustrie, door de desbetreffende projectdeelnemers gepresenteerd: 

- Circulair isolatiemateriaal in de procesindustrie

  => Projectdeelnemers: Everuse, Bilfinger, Neste Sluiskil en DPA Cauberg Huygen

- Circulair verlichtingsconcept voor bestaande armaturen

  => Projectdeelnemers: Oiltanking en HZ University of Applied Sciences

- Levensduurverlenging van industriële regelkleppen

  => Projectdeelnemers: Yara Sluiskil en Samson Regeltechniek 

In de projecten zijn grote stappen gezet om zowel de technische als economische haalbaarheid van het product of systeem aan te tonen en in alle gevallen is een oplossing gevonden die, onder specifieke randvoorwaarden, zowel technisch als economisch haalbaar blijkt.

Interesse? U kunt het eindrapport hier downloaden

Dit project is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie ZeelaLogo Provincie Zeelandnd.