x

Open Lab Day Praktijklab Corrosie & Isolatie bij Sirris

Datum: 07/09/2022 12:30 - 15:45
Locatie: Sirris, Wetenschapspark 3, 3590 Diepenbeek (België)
Toevoegen aan kalender

Corrosie is één van de belangrijkste degradatieprocessen van installaties en infrastructuur en hiermee de oorzaak van storingen, stilstand, onveiligheid en milieuschade. Innovatie op het gebied van preventie, detectie en reparatie van corrosie is daarom hard nodig. Sirris maakt deel uit van een platform voor corrosieonderzoek in de praktijk. We stellen onze activiteiten voor tijdens deze unieke Open Lab Day.

 

Interreg

 

Uitnodiging Open Lab Day Praktijklab Corrosie & Isolatie
 

Datum: 

7 september 2022 van 12:30 uur tot 15:45 uur
met aansluitend netwerkborrel

Locatie:
Sirris, Wetenschapspark 3, 3590 Diepenbeek (België)

x

Binnen het Interreg-project 'Praktijklab Corrosie & Isolatie' biedt CorrosieLABS de industrie alle kennis, ervaring en faciliteiten om corrosieverschijnselen te begrijpen en te onderzoeken, en om nieuwe innovaties te demonstreren.

Sirris combineert laboratoriumtesten met industrieel praktijkonderzoek om bedrijven te ondersteunen bij vragen rond corrosie en corrosiepreventie. Wat dit precies allemaal inhoudt, kunt u tijdens onze Open Lab Day rond het thema corrosie komen ontdekken.

Naast presentaties over corrosie inspectie, monitoring en -onderzoek; en de uitdagingen die we hierin ondervinden, bieden we u de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan onze labo-infrastructuur en zullen onze experts u inlichten over de lopende projecten binnen Sirris. Eveneens verwelkomen we aanbieders van innovatieve testinfrastructuur en inspectietechnieken die via een table-top-expo hun methodieken aan u zullen voorstellen.

Programma

12:30 - 13:30: Ontvangst met broodjeslunch

13:30 - 15:00: Presentaties

  • 'Het belang van praktijkonderzoek, testen en demonstreren van innovaties' - Jeroen Tacq en Joey Bosmans, Sirris
  • 'Hoe in-the-field opmeten van coating performantie leidt tot kostenreductie' - Tje Wei Hu, C-Cube
  • Drones voor snellere en kostenefficiëntere inspectie - TerraDrones
  • Innovaties op het vlak van corrosie-inspectie - Dekra

15:00 - 15:15 Pauze

15:15 - 15:45: In parallel (2 groepen) table-top-expo met demo’s van industriële partners en bezoek aan de labo’s en coating test infrastructuur

Demo’s van onder meer coating monitoring en inspectie, niet destructief testen en het gebruik van drones.

15:45: Afsluitende receptie en netwerking

Deze combinatie van een technische dag en open-lab-dag wordt georganiseerd door Sirris in het kader van het Interreg-project Praktijklab Corrosie & Isolatie.

Sirris en KicMPi nodigen u van harte uit, namens het project CorrosieLABS, om hierbij aanwezig te zijn.

Deelname is gratis, inschrijven is verplicht

Mis het niet en meld u hier aan!

 


 

CorrosieLABS: Hét platform voor corrosie praktijkonderzoek

In de grensregio Vlaanderen-Nederland bevindt zich een van de grootste concentraties aan procesindustrie én maritieme infrastructuur ter wereld. Corrosie is een van de belangrijkste degradatieprocessen van deze installaties en infrastructuur en is daarmee de oorzaak van storingen, stilstand, onveiligheid en milieuschade. Innovatie op het gebied van preventie, detectie en reparatie van corrosie is daarom hard nodig.
CorrosieLABS biedt de industrie alle kennis, ervaring en faciliteiten om innovaties te onderzoeken en demonstreren. Daarmee heeft het een sleutelrol in het naar de markt brengen van deze innovaties.
 
Praktijklab Corrosie & Isolatie is een project binnen het Europese programma  Interreg Vlaanderen-Nederland. CorrosieLABS ondersteunt de industrie met praktisch onderzoek naar preventie, detectie en reparatie van corrosieschade. 

Interreg