x

Optimalisatie flensaanhaalmethodiek belangrijke stap richting emissiereductie

Afgelopen donderdag, 27 oktober jl., was de workshop "De nauwkeurigheid van diverse flens aanhaalmethoden berekend op basis van de gemeten boutkrachten" in het kader van het Interreg Vlaanderen-Nederland project Circulair Onderhoud.
Een zeer boeiende namiddag met dank aan Peter Dijkgraaf van Dijkgraaf-Support B.V. voor zijn zeer waardevolle en enthousiaste presentatie! Uiteraard bedanken wij naast Peter ook Jacco op 't Hof en Jaco Kik van Progresso Group voor de demonstratie van de montage van een een 6” 600# flens door middel van ‘hydraulic multi-tool torquing’.

U kunt HIER de opname en de presentaties terugvinden.

Workshop "De nauwkeurigheid van diverse flens aanhaalmethoden berekend op basis van de gemeten boutkrachten"

x x x x x x x x x x

Artikel "Optimalisatie flensaanhaalmethodiek belangrijke stap richting emissiereductie"

Elke procesinstallatie telt tal van flensverbindingen die ervoor zorgen dat de installatieonderdelen met elkaar verbonden zijn en blijven. Het tekortschieten van dergelijke verbindingen kan leiden tot lekkage en fugitieve emissie, met mogelijk milieu- en/of veiligheidsrisico’s, productverlies en reparatiekosten tot gevolg. Om dit risico te minimaliseren, is het zaak de nauwkeurigheid van de diverse flensaanhaalmethodieken te (kunnen) bepalen, de scope van dit project. 

Lees hieronder het artikel "Optimalisatie flensaanhaalmethodiek belangrijke stap richting emissiereductie" waarin Dijkgraaf-Support een toelichting geeft op het behaalde projectresultaat.

Auteur: W. Oude Groothuis

Artikel: Optimalisatie flensaanhaalmethodiek belangrijke stap richting emissiereductie