x

SPIE - Efficiëntie in projecten met behulp van BIM-3D

Efficiëntie in projecten wordt steeds belangrijker, zowel technisch als financieel. Door samen te werken in een BIM-3D omgeving, wordt een actuele en eenduidige informatie- en documentatiestroom gewaarborgd. De projectstatus is zodoende op elk moment voor elk teamlid beschikbaar.

 

Welk probleem lost het op? Of wat is de uitdaging?

Doordat BIM-3D toegepast kan worden vanaf de ontwerpfase tot en met de beheer- en onderhoudsfase, wordt op een (meer) gestructureerde en toegankelijke manier gewerkt. Fouten in miscommunicatie worden beperkt, doordat de documenten te allen tijde up-to-date en gecheckt zijn.

Wat is de oplossing, wat zijn de (technische) specificaties?

Afhankelijk van het type project, kan bepaald worden hoe het BIM-3D platform eruit komt te zien. Dit maakt een flexibele en specifieke aanpak per situatie mogelijk. De basis voor het platform is een 3D- model, dat vanuit verschillende technische disciplines benaderd kan worden en dit onafhankelijk van de fysieke werkplek van de teamleden.

Wat is de waarde van de innovatie? Wat is het voordeel voor de klant?

Naast de technische en financiële voordelen, impliceert het BIM-3D platform ook minder fysieke bewegingen op en naar de site; dit impliceert dan weer voordelen in relatie tot beperking van de CO2-uitstoot.

Contact

Bedrijfsnaam: SPIE Nederland B.V. / Engineering

Contactpersoon: Steven de Croock - steven.decroock@spie.com

x

 

x