x

Symposium Veiligheid & Innovatie "Grip op Data"

Datum: 12/02/2020 13:00 - 18:30
Locatie: Zeelandlaan 2, 4538 CA Terneuzen
Toevoegen aan kalender

 

Op woensdagmiddag 12 februari 2020 organiseren de Masterclass Veiligheid Zuidwest (MCV), het Kennis- en innovatiecentrum Maintenance Procesindustrie (KicMPi), het Competence Development Center (CDC) en het Schelde Safety Network (SSN) het 3e symposium voor hun leden en belangstellenden in het Bio Base Europe Training Center (Zeelandlaan 2, Terneuzen).

Symposium Veiligheid & Innovatie "Grip op Data"

Inhoud van de middag

Data zijn cruciaal voor een goed verloop van bedrijfsprocessen. Niet alleen de financiële administratie zet de data om in informatie, maar ook op de werkvloer en in de installaties wordt met een complex netwerk van sensoren en regelmechaniek het proces aangestuurd om zo efficiënt en veilig mogelijk te kunnen werken. Wat als tijdelijk die data ineens niet meer beschikbaar is? Kennen we de risico’s van onderbreking van informatiestromen voor de proces- en arbeidsveiligheid?

In dit 3e symposium van de samenwerkende partners in het chemiecluster Zuidwest-Nederland komen diverse van de risico’s aan bod, maar brengen we ook en vooral inspirerende voorbeelden hoe die risico’s gereduceerd kunnen worden en hoe betrouwbare informatie uitwisseling bedrijfsprocessen efficiënter en veiliger kan maken.

Twee inspirerende sprekers belichten twee kanten van de ontwikkelingen.
Maarten Stol van BrainCreators vertelt ons gepassioneerd over toepassingen van Kunst­matige Intelligentie (KI) in het kader van veiligheid. Aan de hand van praktijk cases, zal hij laten zien dat KI niet alleen een toekomstperspectief is, maar ook nu al vandaag vaak wordt toegepast.

Jacques Emmen (voorheen onder meer werkzaam voor de Nationale Politie) biedt een heel ander perspectief, namelijk wat er fout kan gaan met digitale technieken, maar ook de nieuwste inzichten hoe je je als bedrijf daartegen kunt wapenen.

In een aantal break-out sessies is er de mogelijkheid om kennis te maken met innovaties op het gebied van gegevens- en kennisdeling: 

  • CDC vertelt over hun ervaringen met een nieuwe manier van werken om te zorgen dat de juiste mensen met de juiste instructies en kwalificaties ingezet kunnen worden bij grote onderhoudsstops in de regio.
  • Secure Logistics laat u kennis maken met het Digitale Safety Paspoort, de vervanger van het ‘groene boekje’ en alle mogelijkheden die daaraan verbonden zijn.
  • Nieuwe materialen en technieken maken het mogelijk om effectiever met veiligheid om te gaan. Hoe komt u aan testdata om uw beslissingen daarover te onderbouwen? Hoe kan ik mijn eigen mensen bijscholen? Wie hebben een gelijksoortig probleem? En welk onderzoek is van belang om de veiligheid te verhogen. Ben de Reu toont u namens SSN hoe een regionaal onderzoeks- en testcentrum die rol kan vervullen.

Op het centrale marktplein tonen diverse aanbieders hun nieuwste innovaties: van sensoriek en dataverwerking tot beveiliging en encryptie.

Namens: 
Schelde Safety Network, Competence Development Center (CDC)
Masterclass Veiligheid Zuidwest (van VNO-NCW Brabant Zeeland) en KicMPi

Graag tot 12 februari!

Link naar aanmelden

 

Jeroen Meijering, Schelde Safety Network

Jean-Paul Leenknegt, Competence Development Center

Jan Mol & Pieter Raes, KicMPi

Dirk den Ottelander & Marcel Ganzeman, Masterclass Veiligheid Zuidwest (van VNO-NCW Brabant Zeeland)

x