Seminar wireless

Traditioneel goed bezocht Scalda-KicMPi instrumentatie seminar "Wireless communicatie in de industrie"

Op 21 november mochten we maar liefst 77 deelnemers verwelkomen bij het jaarlijks met Scalda te organiseren instrumentatie seminar “Wireless communicatie in de industrie” dat deze keer plaatsvond bij Scalda in Terneuzen.

 

Jaap Westeneng van Endress+Hauser trapte af met een presentatie en live demo, gevolgd door een presentatie over de praktijkervaringen bij Elopak door Erik Verlinde en Robin Joos.

Na een EMC vlog door drie studenten van Scalda, sprak Tommy Lambin over de praktijkervaringen bij Dow en presenteerde Lothar Gellrich namens KROHNE.

Wat forumvragen en een praktisch broodjesbuffet later, nam Steven van Hoof van Emerson het stokje over met de presentatie “Waar, wanneer en waarom wireless gebruiken in een plant” en een WirelessHART demo. Theo Smit van Zeeland Refinery en René van Dalen van Yara spraken vervolgens over de praktijkervaringen bij deze eindgebruikers.

Bastiaan Baars van Baars Techniek en Services bracht op zijn ludieke wijze van presenteren wat extra leven in de brouwerij waarna Walter de Kok van Talk2IoT als laatste spreker aantrad.   

Gastheren Frank Leenhouts van Scalda en Kees Kaijser namens de Industriële E&I gebruikersgroep sloten na een aantal forumvragen het formele gedeelte van de bijeenkomst af, waarna er nog lang en gemoedelijk in de proeffabriek van Scalda werd nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.  

Iedereen graag tot volgend jaar!