x

Webinar "Focus op Flens Management"

Datum: 24/02/2022 15:00 - 16:00
Locatie: Webinar via Google Meet
Toevoegen aan kalender

Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan het webinar "Focus op Flens Management".
Het reduceren van emissies uit bronpunten (afdichtingen tussen/van leidingen, vaten en apparatuur) in de procesindustrie, deelproject "Effect of flange tightening methods on bolt load scatter" maakt onderdeel uit van het Interreg project Circulair Onderhoud.

Interreg

 

x

Webinar
Focus op Flens Management

 

op donderdagmiddag 24 februari om 15:00 tot 16:00 uur

De laatste jaren is er toenemende focus op Flens Management binnen de procesindustrie. 
 
Er zijn drie specifieke ontwikkelingen te benoemen:

  • Er is een groeiend bewustzijn dat de flensverbinding een belangrijke factor is bij de bepaling van de integriteit & veiligheid van de installaties. 
  • Flensverbindingen zijn een belangrijke bron van diffuse emissie. Om de uitstoot van broeikasgassen te reduceren is er een toenemende focus om de lekdichtheid van flenzen te verbeteren. 
  • Een laag kwaliteitsniveau bij flensmontage tijdens de uitvoering resulteert in flenslekkages welke hun effect hebben op unit beschikbaarheid en onderhoudskosten. In toenemende mate wordt eraan gewerkt om het kennisniveau van de flensmonteurs te verhogen.

De focus op Flange Management is jarenlang door gebrek aan bewustzijn laag geweest. Een flensverbinding is een complexe verbinding, waarbij diverse factoren de betrouwbaarheid bepalen. In het Flange Integrity Model (FIM) zijn de belangrijkste schakels weergegeven.

x

In dit Webinar delen Sitech (Narcis Mujagic) en Dijkgraaf Support (Peter Dijkgraaf) hun ervaringen op 4 deelgebieden welke praktisch en meest effectief zijn gebleken in het bereiken van een hoger niveau van kwaliteit, met name in turnarounds:

  • Training & Screening door middel van flange awareness dagen en competentie testen;
  • Uniformiteit van de QA/QC procedure;
  • Verhogen van het technisch kennisniveau door onderzoek naar de nauwkeurigheid van de diverse aanhaalmethodieken (Interreg / KIC onderzoeksproject);
  • Traceerbaarheid bij flensinspectie tijdens de uitvoering door middel van livestream rapportages en digitalisering.

Dat de lekdichtheid van een flensverbinding niet vanzelfsprekend is maar sterk wordt beïnvloed door het opvolgen van het FIM-model blijkt uit de jaarlijkse evaluaties van Sitech over tientallen turnarounds. Na een acht jaar durend verbetertraject op het gebied van Flens Management is de kwaliteit voorspelbaar en in de range van 99,9% ‘First time right’.

Het webinar wordt afgesloten met een uitgebreid moment om vragen te beantwoorden tijdens een Q&A. 

Na aanmelding* ontvangt u t.z.t. via mail namens KicMPi een uitnodiging om deel te nemen via Google Meet.
Deelname is GRATIS. Inschrijven is verplicht.

Klik HIER om u aan te melden.

* Bij aanmelding gaat u tevens akkoord dat uw gegevens worden opgenomen in de distributielijst van KicMPi en worden gedeeld met de sprekers. U kunt zich te allen tijde uitschrijven voor onze uitnodigingen/nieuwsbrieven via de afmeldingslink onder alle nieuwsbrieven/uitnodigingen die u van ons ontvangt.


 

Het project "Circulair Onderhoud" is gefinancierd binnen het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. 

Circulair Onderhoud is een project binnen het Europese programma Interreg Vlaanderen-Nederland
In dit project werken verscheidene publieke en private partners samen, onder leiding van het (Nederlandse) Kennis en innovatiecentrum Maintenance Procesindustrie (KicMPi) en de Belgian Maintenance Association (BEMAS), om de materiaal-voetafdruk van de procesindustrie in Zuid-Nederland en Vlaanderen te verkleinen en tegelijkertijd economisch voordeel te behalen. 
Meer weten over het Interreg-project Circulair Onderhoud? Lees er hier meer over!

Interreg