ZIS 21-06-18

Zeeuwse Innovatie Starter

Datum: 21/06/2018 08:00 - 10:00
Locatie: Bio Base Europe Training Center, Zeelandlaan 2, 4538 CA Terneuzen
Toevoegen aan kalender

 

In de vroege ochtend worden een aantal innovaties gepresenteerd welke aanmerkelijk kunnen bijdragen aan verbetering van efficiency, veiligheid en duurzaamheid.

Zeeuwse Innovatie Starter

  • Het toepassen van laser cleaning technologie => presentatie door Pieter Cretskens van Netalux;
  • De inzet van contactloze magneetkoppelingen => presentatie door Kees Jan Grin van Rotary Trading Company;
  • Het gebruik van vernieuwende duurzame coating technologie voor behoud van installaties => presentatie door Cor Prins van STOPAQ.

 

Laser cleaning is een bestaande technologie met tot nu toe beperkte toepassingen. Netalux, een Belgische innovator, heeft de technologie zodanig verder ontwikkeld dat men nu op een betrouwbare manier laser cleaning technologie effectief kan implementeren. Laser cleaning reduceert de afvalhoeveelheid in het reinigingsproces aanzienlijk en vermijdt schade aan het substraat. In de presentatie wordt een overzicht gegeven welke mogelijkheden laser cleaning uw bedrijf biedt.

Magneetkoppelingen worden nog niet algemeen toegepast. Door de interactieve presentatie willen we de kennis van de werking en de voordelen nader belichten. De voordelen zijn onder andere: minder onderdelen, eenvoudiger uitlijnen, minder slijtage en energiebesparing. Het resultaat is dat u van Rotary Trading Company voldoende inzicht krijgt in de mogelijkheden voor uw bedrijf.

De focus van STOPAQ is het ontwikkelen van visco-elastische oplossingen voor corrosiepreventie, isolatie en afdichting ter bescherming van de waardevolle infrastructurele activa van asset owners. De eisen van de markt worden vertaald in een prestatiegarantie tegen corrosie voor het leven, flexibiliteit en permanente hechtingskracht. In de presentatie krijgt u inzicht in de mogelijkheden van deze specifieke coating technologie voor uw situatie