x

Workshop "De nauwkeurigheid van diverse flens aanhaalmethoden berekend op basis van de gemeten boutkrachten"

Datum: 27/10/2022 12:45 - 17:15
Locatie: CO3 Campus, Zeelandlaan 2, 4538 CA Terneuzen of via livestream
Toevoegen aan kalender

In deze workshop deelt Dijkgraaf Support (Peter Dijkgraaf) graag de behaalde resultaten binnen het deelproject "Effect of flange tightening methods on bolt load scatter" met u binnen het Interreg project Circulair Onderhoud.

Interreg

 

Workshop

De nauwkeurigheid van diverse flens aanhaalmethoden berekend op basis van de gemeten boutkrachten

Datum: 
27 oktober 2022 van 12:45 uur tot 16:30 uur
met aansluitend netwerkborrel
Locatie:CO3 Campus, Zeelandlaan 2, 4538 CA Terneuzen
of vanuit uw eigen werkplek via een livestream

 

De laatste jaren is er toenemende focus op Flens Management binnen de procesindustrie. 
 
Er zijn drie specifieke ontwikkelingen te benoemen:

  • Er is een groeiend bewustzijn dat de flensverbinding een belangrijke factor is bij de bepaling van de integriteit & veiligheid van de installaties. 
  • Flensverbindingen zijn een belangrijke bron van diffuse emissie. Om de uitstoot van broeikasgassen te reduceren is er een toenemende focus om de lekdichtheid van flenzen te verbeteren. 
  • Een laag kwaliteitsniveau bij flensmontage tijdens de uitvoering resulteert in flenslekkages welke hun effect hebben op unit beschikbaarheid en onderhoudskosten. In toenemende mate wordt eraan gewerkt om het kennisniveau van de flensmonteurs te verhogen.

De focus op Flens Management is jarenlang door gebrek aan bewustzijn laag geweest. Een flensverbinding is een complexe verbinding, waarbij diverse factoren de betrouwbaarheid bepalen. In het Flange Integrity Model (FIM) zijn de belangrijkste schakels weergegeven.

x

In deze workshop deelt Dijkgraaf Support (Peter Dijkgraaf) graag de behaalde resultaten binnen het deelproject "Effect of flange tightening methods on bolt load scatter" met u binnen het Interreg project Circulair Onderhoud. In dit deelproject wordt de relatie bepaald tussen het aanhaalmoment en de resulterende boutkrachten als functie van de toegepast 'tightening methods' met elkaar te vergelijken door het uitvoeren van 'full-scale' testen, waarbij de boutkrachten worden gemeten door middel van druksensoren. 
De toegepaste ‘tightening methods’ zijn:

  • Hand torquing
  • Electric torquing
  • Hydraulic torquing (single tool)
  • Hydraulic torquing (multi tool)
  • Hydraulic tensioning

Uit de analyse van de uitgevoerde testen komen verrassende resultaten.

Deze middag worden enkele van de testresultaten gepresenteerd. Daarnaast zal er een demonstratie worden gegeven, waarbij een 6” 600# flens wordt gemonteerd door middel van ‘hydraulic multi-tool torquing’.

De variatie in boutkrachten tijdens montage worden real-time op het scherm geprojecteerd. Na afloop gaan we de discussie over de voor- en nadelen van multi-tooling!


 

Programma

 

12:45 Ontvangst met broodjeslunch voor de mensen die "live" aanwezig zijn

13:30 Begin streaming

13:30 Verwelkoming en korte uitleg over het Interreg project Circulair onderhoud
door Leendert Schouten – KicMPi 

13:40 Presentatie: De nauwkeurigheid van diverse flens aanhaalmethoden berekend op basis van de gemeten boutkrachten
door Peter Dijkgraaf - Dijkgraaf Support 

14:20 Praktijk demonstratie door Dijkgraaf Support

15:00 Pauze

15:20  Interactief debat: Wat zijn de meningen over ‘multi-tooling’ en hoe krijgen we deze methodiek geïmplementeerd in de Vlaamse en Nederlandse procesindustrie?

16:15: Afsluitende receptie en netwerking

 

Mis het niet en meld u HIER aan!

Deelname is gratis, inschrijven is verplicht


 

Het project "Circulair Onderhoud" is gefinancierd binnen het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. 

Circulair Onderhoud is een project binnen het Europese programma Interreg Vlaanderen-Nederland
In dit project werken verscheidene publieke en private partners samen, onder leiding van het (Nederlandse) Kennis en innovatiecentrum Maintenance Procesindustrie (KicMPi) en de Belgian Maintenance Association (BEMAS), om de materiaal-voetafdruk van de procesindustrie in Zuid-Nederland en Vlaanderen te verkleinen en tegelijkertijd economisch voordeel te behalen. 
Meer weten over het Interreg-project Circulair Onderhoud? Lees er hier meer over!

Interreg