x

EQUANS - EMi: Een data gedreven tool die door middel van algoritmes op een efficiënte manier onderhoud kan inplannen.

 

EMi is een onderhoudstool die 24/7 installaties monitort en doormiddel van algoritmes onderhoud plant op basis van afwijkingen in data of geanalyseerde achteruitgang. Hierdoor worden installaties op tijd onderhouden en grotere complicaties worden vermeden. EMi word voornamelijk gebruikt voor warmtepompen en koude-installaties en is winnaar van de Equans Empower Innovation Awards (29-06-2022).

Welk probleem lost het op? Of wat is de uitdaging?

Sommige defecten of afwijkingen zijn tijdens een inspectie niet zichtbaar, maar kunnen leiden tot grote(re) schades, verstoring of stilstand van het productieproces. Er zijn bestaande registratie- of loggingssytemen die meetsignalen van installaties en processen verzamelen, verwerken, doorsturen en zichtbaar maken. De data die dit oplevert moet echter nog steeds geanalyseerd worden om tot conclusies over de status van de installaties te komen.

Wat is de oplossing, wat zijn de (technische) specificaties?

De nieuwe en krachtige onderhoudstool EMi meet doormiddel van sensoren net als bestaande systemen factoren zoals temperatuur, persdruk, vermogen, flow, COP, etc. EMi is echter door algoritmes in staat om zelf de verkregen data te interpreteren. Hierdoor kan EMi proactief onderhoud inplannen op basis van afwijkingen in de data of geanalyseerde achteruitgang. Daarnaast leert EMi van de data, dus hoe langer EMi geïnstalleerd is, hoe beter het in staat is om onderhoud effectief in te plannen.

x

Wat is de waarde van de innovatie? Wat is het voordeel voor de klant?

EMi zorgt er dus voor dat er een efficiënter onderhoudsproces ontstaat, doordat mankementen vroeg worden gesignaleerd. Dankzij EMi word de klant ontlast van zorgen over onderhoud en eventuele verstoringen of stilstand van het productieproces. Daarnaast resulteren continue monitoring en proactief onderhoud in een langere levensduur van installaties waardoor kosten worden verlaagd. Voorbeelden van het succes van EMi zijn Het Urker Zalmhuys, taartenmaker Châteraisé Europe en slibverwerking Zutphen waar door tijdig onderhoud dankzij EMi grotere schade aan installaties in voorkomen.

x

Contact

Bedrijfsnaam: Equans

Contactpersoon: Bart Engels

Meer weten? https://www.equansrefrigeration.nl/onderhoudstool-emi/