x

INNO-BREAK 19: SKF RecondOil - Circulair gebruik van smeermiddelen

Datum: 23/03/2021 15:00 - 16:00
Locatie: Webinar via Google Meet
Toevoegen aan kalender

Meld u nu aan voor de KicMPi INNO-BREAK "Circulair gebruik van smeermiddelen".
Een presentatie van SKF RecondOil.

INNO-BREAK sessie met 
SKF RecondOil 

op dinsdag 23 maart van 15:00 uur tot 16:00 uur

 Circulair gebruik van smeermiddelen
Deze sessie geeft u inzicht in het verduurzamen van het smeringsbeheer

 

Eén van de belangrijkste oorzaken van voortijdige uitval van apparatuur is vervuiling door smeermiddel. In feite zijn tot 40% van de onderhoudskosten gerelateerd aan smeermiddelen, waardoor een goed smeerbeheer van cruciaal belang is voor winstgevendheid. 
 
Smeringsbeheer is echter niet duur vanwege de olieprijzen alleen. De stilstand die gepaard gaat met het vervangen van olie - en het weggooien ervan - is ook duur. Bovendien is het een zeer inefficiënte en niet-duurzame manier om een waardevolle, niet-hernieuwbare hulpbron te gebruiken. Maar wat als u dezelfde olie keer op keer zou kunnen gebruiken? Dus circulaire terugwinning en hergebruik van industriële olie toepassen. 
Wanneer dezelfde olie wordt hergebruikt, neemt de behoefte aan nieuwe olie af, waardoor zowel de kosten als de impact op het milieu worden verminderd. 

SKF RecondOil heeft sinds kort een innovatieve DST technologie (Double Separation Technology) gelanceerd. Daarmee kunnen gebruikte smeermiddelen geconditioneerd worden naar hun oorspronkelijke functie en eigenschappen, zodat het smeermiddel keer op keer opnieuw gebruikt kan worden.

Tijdens deze INNO-BREAK zal SKF RecondOil u alles vertellen over deze innovatieve DST technologie!

Na aanmelding ontvangt u t.z.t. via mail namens KicMPi een uitnodiging om deel te nemen via Google Meet. 

Klik HIER om u aan te melden.

xx