.

Innovatiehub voor Techniek en Veiligheid: het ITV

Welkom bij de toekomst van techniek, onderhoud en veiligheid – een plek waar innovatie centraal staat en samenwerking de sleutel is tot succes. In het hart van North Sea Port District (NSPD) ontstaat een baanbrekende innovatiehub met een bovenregionale uitstraling, ontworpen om de grenzen van technologie te verleggen met tastbare innovaties en de veiligheidsnormen in de industrie te actualiseren conform de laatste stand der techniek.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door:

x

 

Een inspirerende werkomgeving
De transformatie van de CO3 Campus naar een inspirerende werkplek voor Kennis- en innovatiecentrum Maintenance Procesindustrie (KicMPi), Schelde Safety Netword (SSN) en Competence Development Center (CDC) is slechts het begin. Deze omgeving is zorgvuldig ontworpen om creativiteit te stimuleren en samenwerking met onderwijsinstellingen, bedrijven, kenniscentra en overheid te faciliteren, waardoor een vruchtbare bodem ontstaat voor innovatieve ideeën en projecten. Het ITV biedt een open werk- en innovatieruimte voor bedrijven, onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Dit stimuleert een levendige uitwisseling van kennis en ideeën, en bevordert gezamenlijke projecten en initiatieven die de grenzen van wat mogelijk is verleggen. Trainingen op techniek- en veiligheidsgebied sluiten aan bij de laatste ontwikkelingen en innovaties en sluiten naadloos aan op regulier onderwijs.

Een geïntegreerd activiteitenprogramma
Ons gemeenschappelijk activiteiten-, opleidings- en innovatieprogramma is het fundament van onze strategie om voortdurend te leren en te groeien. Dit programma verbindt alle partners, van Impuls Zeeland tot Dockwize en Scalda, en faciliteert directe betrokkenheid en samenwerking op alle niveaus. De hub streeft naar uniformiteit in aanpak en procedures, wat leidt tot een efficiëntere besteding van middelen en een slimmer gebruik van investeringen. Dit versterkt onze capaciteit om samen te innoveren en de uitrol van nieuwe innovaties te versnellen, met een duidelijke focus op veiligheid, onderhoud en onderwijs.

Een gevestigde innovatieleider
Het ITV, als kern van onze hub, ondersteunt de industrie met essentiële activiteiten en is stevig verankerd binnen het North Sea Port District NSPD middels de initiatiefnemers KicMPi, SSN en CDC. Onze ambitie is helder: uitgroeien tot hét instituut voor techniek, onderhoud en veiligheid met een bovenregionale uitstraling.

Toonaangevende faciliteiten
Onze faciliteiten, waaronder het Technologie Lab (Robotica, Smart Tools, AI), het Corrosielab (CorrosieLABS.com), de Safety Street en het Oefencentrum voor Industriële Veiligheid, bieden unieke mogelijkheden voor industrieel toegepast onderzoek, ontwikkeling en training. Elk aspect is ontworpen met het oog op de techniek van de toekomst, ondersteund door geavanceerde technologieën. Deze inspirerende omgeving van werken en innoveren met de nieuwste technologische ontwikkelingen zal ook een grote aantrekkingskracht hebben op jonge mensen en de interesse in techniek doen vergroten.

Toekomstige groei en ontwikkeling
In de komende jaren zullen we onze groei voortzetten door de realisatie van een gemeenschappelijk innovatieprogramma, het Corrosielab, Technologielab, Safety Street en de oefen- en testlocatie. Deze initiatieven vormen de bouwstenen voor onze toekomst en onderstrepen onze toewijding aan de voortdurende ontwikkeling van onze partners en de industrie als geheel. Met de steun van onze huidige partners, het onderwijsveld, en innovatienetwerken, staan we aan de vooravond van een nieuwe periode van industriële, technische innovatie en veiligheid. Sluit u bij ons aan in deze opwindende reis naar de toekomst, waar uw visie onze missie wordt.

Ontdek hoe u kunt bijdragen aan het vormgeven van de toekomst van techniek, onderhoud en veiligheid bij het ITV, dé industriële innovatiehub van het North Sea Port District.
 

Voor meer informatie neem contact op met één van de ITV partners:

  • KicMPi: Rutger van der Male, 06-39398464, rutger.vandermale@kicmpi.com
  • SSN: Jeroen Meijering, 06-20013832, jeroen@scheldesafetynetwork.com
  • CDC: Jean-Paul Leenknegt, 06-30638087, JeanPaul.Leenknegt@bbeu-cdc.org

 

x

 

Folder Innovatiehub voor Techniek en Veiligheid: het ITV

De ITV projecten (periode 2024 tot 2025)