x

Quasset - Digital TWIN. ASSET BUILDER

Met de digitalisering van de olie- en gasindustrie worden 3D-modellen en bijbehorende data een voorwaarde voor onderhouds- en inspectiewerkzaamheden. De mogelijkheid om op locatie toegang te krijgen tot gegevens via 3D-modellen vermindert het risico, bespaart tijd, verhoogt de productiviteit en is kostenefficiënt. Het bouwen van 3D-modellen was tot nu toe beperkt tot gespecialiseerde CAD-programma's en technische engineeringprogramma's die duur, tijdrovend en gecompliceerd zijn. Met asset builder bouwt u eenvoudig uw eigen 3D-model door gebruik te maken van vooraf gedefinieerde “bouwstenen”.

Welk probleem lost het op? Of wat is de uitdaging?

  • Met Quasset’s Asset Builder kan heel eenvoudig een digital TWIN gegenereerd worden door gebruik te maken van standaard templates.
  • Historische (inspectie) data kan weergegeven worden in het 3D model en is daardoor snel toegankelijk.
  • Ondersteuning van inspectie werkprocessen en planning van onderhoud.

Wat is de oplossing, wat zijn de (technische) specificaties?

Modulaire tool waarmee een 3D Digital Twin gemaakt kan worden van een enkele asset of systeem.  Denk aan opslagtanks, leidingen, vaten, reactoren., fornuizen, structures of combinaties hiervan.

Wat is de waarde van de innovatie? Wat is het voordeel voor de klant?

Verhogen productiviteit door snelle toegang tot historische (inspectie) data snel beschikbaar in het model, en is daardoor kostenverlagend. Het genereren en het gebruiken van het model is simpel, efficiënt en daarnaast is het model eenvoudig uit te breiden.

Bezoek de website van Quasset voor een uitgebreide beschrijving en video over Asset Builder

x

Quasset

Ontwikkelen en implementeren van innovaties om: kosten, prestaties en risico’s van kapitaalintensieve infrastructuur te optimaliseren. Hierbij maken wij oa. gebruik van Robotica, 3D, mixed reality, AI, digital workflow tools en data management.

A picture containing text, clipart</p>
<p>Description automatically generated

Contact: Quasset- Terneuzen

Contactpersonen:

Peter.voorhans@quasset.com

Arjen.denhamer@quasset.com

Meer weten? Neem gerust contact op of ga naar de website van Quasset voor een volledig overzicht en demonstratievideo Quasset Asset  Builder  

Quasset-AssetBuilder_fact_sheet.pdf