x

Seminar: How Generative and Predictive AI is shaping the future in industry

Datum: 07/03/2024 13:00 - 17:00
Locatie: Van der Valk Hotel Beveren, Gentseweg 280, 9120 Beveren, Belgium
Toevoegen aan kalender

In dit seminar toont SymphonyAI Industrial je, in samenwerking met PwC en Microsoft, hoe je generatieve en voorspellende AI kan inzetten, niet alleen voor je onderhoudsafdeling, maar ook voor de organisatie als geheel, door assets, processen en mensen met elkaar te verbinden.

Gratis voor KicMPi-leden

Organised by:

x

In een steeds meer concurrerende en snel evoluerend industrieel landschap moeten organisaties gebruikmaken van geavanceerde technologieën om voorop te blijven lopen. Veel bedrijven zijn op zoek naar effectieve oplossingen om de operationele efficiëntie te verbeteren, de betrouwbaarheid van assets te garanderen en uitdagingen op het gebied van duurzaamheid aan te gaan.

Daarom starten veel asset owners proefprojecten met AI. Deze initiatieven blijven echter vaak beperkt tot specifieke afdelingen. De uitdaging ligt in het vinden van een oplossing om alle afdelingen te verenigen, de implementatie van AI op te schalen en de verkregen resultaten te consolideren.

Gratis voor KicMPi-leden
Bij interesse mailen naar contact@kicmpi.com. Dan verstrekken wij u de aanmeldlink voor een gratis ticket voor leden van KicMPi.

In dit seminar toont SymphonyAI Industrial je, in samenwerking met PwC en Microsoft, hoe je generatieve en voorspellende AI kan inzetten, niet alleen voor je onderhoudsafdeling, maar ook voor de organisatie als geheel, door assets, processen en mensen met elkaar te verbinden.

We gaan dieper in op de rol van generatieve AI in industriële omgevingen en het hebben over AI-gestuurde kwaliteitscontrole, generatief AI-gebaseerd voorspellend onderhoud en toepassingen van vision-gebaseerde AI. Verder kijken we naar AI-gestuurde procesautomatisering en -optimalisatie en mens-AI samenwerking in productie.

Tot slot brengt SymphonyAI het allemaal samen in verschillende praktische use-cases en live demo's over hoe je de kracht van AI voor je bedrijf kan benutten.

x

AI geeft vorm aan de toekomst van de industrie

Artificiële intelligentie heeft zich ontpopt als een transformerende kracht in de productiesector en revolutioneert het industrielandschap met haar geavanceerde mogelijkheden. Van voorspellend onderhoud tot efficiënte processen in de supply chain: AI helpt de operationele efficiëntie en algemene prestaties te verbeteren.

AI-ondersteunde predictieve analysemodellen analyseren enorme hoeveelheden gegevens om storingen in assets te voorspellen, waardoor bedrijven onderhoud kunnen uitvoeren wanneer dat nodig is en stilstand aanzienlijk kunnen verminderen.

Slimme productiesystemen optimaliseren de werking van fabrieken door productieprocessen autonoom en in realtime te bewaken en aan te passen. Deze systemen, die zijn uitgerust met algoritmen voor machin learning, leren van historische gegevens en passen zich aan veranderende omstandigheden aan, zodat operations en het gebruik van middelen naadloos verlopen.

Daarnaast is AI-gestuurde automatisering een grote steunpilaar voor het personeel door repetitieve taken te automatiseren, zodat werknemers zich kunnen richten op complexere, creatievere en strategischere aspecten van hun functie.

Recente ontwikkelingen in industrieel-specifieke generatieve AI-technologieën, waaronder Large Language Models, Knowledge Graphs en Copilots, hebben de weg vrijgemaakt voor fabrikanten om de operationele efficiëntie, productiviteit en marges te verbeteren. De sleutel ligt in het plaatsen van gecontextualiseerde informatie in de handen van operators, zodat zij beter geïnformeerde en snellere beslissingen kunnen nemen.

Wat leer je tijdens dit seminar?

  • Inzicht in de rol en het potentieel van AI bij het transformeren van industriële activiteiten.
  • Inzicht in huidige trends en toekomstige richtingen in asset management en AI-toepassingen.
  • Praktische kennis over het implementeren van AI-oplossingen voor betrouwbaarheid van assets, procesoptimalisatie, empowerment van werknemers en duurzaamheid.

Waarom deelnemen?

  • Leer van deskundige sprekers hoe AI je kan helpen de toekomst van uw industrie vorm te geven.
  • Netwerk met gelijkgestemde collega's die hun digitale transformatie willen versnellen.
  • Hoor hoe AI tastbare waarde creëert in het hele operationele landschap.
  • Bekijk de nieuwste gebruikscases van nieuwe industrie-specifieke Generative AI-oplossingen.

Programma