Logo 6-25 project

Seminar Project 6-25

Datum: 04/10/2019 13:00 - 18:00
Locatie: Provinciehuis (Filmzaal), Abdij 6, 4331 BK Middelburg
Toevoegen aan kalender

Project 6-25: innovatie en samenwerking in de industrie voor minder CO2-uitstoot en meer efficiency

 

Project 6-25: innovatie en samenwerking in de industrie voor minder CO2-uitstoot en meer efficiency

CO2-reductie is één van de belangrijkste drijfveren voor de wereldwijde energietransitie waar de industrie mee geconfronteerd wordt. De nationale opgave om 55% CO2-reductie uit te voeren voor 2030 lijkt een enorme opgave maar misschien zijn we veel dichterbij dan we ons nu realiseren.
 
Project 6-25 is een initiatief van FME om met een aantal zeer vooruitstrevende en effectief bewezen technologieën van veelal Nederlandse MKB bedrijven 6 miljoen ton CO2-reductie te realiseren voor eind 2025.
 
KicMPi is sterk betrokken bij dit initiatief omdat meerdere van haar leden direct of indirect betrokken zijn bij de hiervoor genoemde baanbrekende technologieën. Daarom heeft KicMPi het initiatief genomen om een aantal van de bedrijven achter deze technologieën uit te nodigen om in een kennis verdiepingssessie hun innovaties en potentie industrie-breed toe te lichten. Er liggen gigantische kansen voor service providers, technologie providers en asset-owners om met deze bestaande technologieën op korte termijn aan de slag te gaan met een stevige businesscase in de rug.
 
KicMPi nodigt u van harte uit voor een bijeenkomst in het Provinciehuis in Middelburg waarbij zeker vier van de tien 6-25 project-partners uitgebreid ingaan op hun oplossingen en kansen voor de markt. Het geheel wordt omkleed met 2 sprekers die het belang van dit project scherp kunnen neerzetten.
 

Op het programma staan presentaties van bewezen technologie, klaar voor opschaling, waaronder:

  • Contactloze magneetkoppelingen (Zytec) voor pompen, ventilatoren en overige aandrijvingen. Deze technologie levert naast significante energiebesparing ook een hogere betrouwbaarheid en lagere onderhoudskosten op.
  • Zelflerende energiemanagementsystemen (EnergQ) die op basis van big data en machine learning onnodig energieverbruik helpen besparen en storingen helpen voorkomen.
  • Flensmanagement (BFS) met specialistische tools en software die het mogelijk maken om lekkages van broeikasgassen op te sporen en te verhelpen.
  • Restwarmte opvangen uit rookgassen (HeatMatrix) met behulp van kunststof warmtewisselaars die zorgen voor warmteterugwinning uit (corrosieve) rookgassen.
  • Digitalisering van de energieoperatie (Energy21) waarmee de inzet en afhandeling van stoom, elektriciteit en andere utilities gestroomlijnd wordt.   

Zoals gewoon bij KicMPi, is dit event gratis toegankelijk maar dient u zich wel in te schrijven via onderstaande link.
 
We zien uit naar uw deelname!

Klik hier om u aan te melden