x

XXL demo-event Robotica & Technologie

Datum: 12/10/2023 13:00 - 17:00
Locatie: Innovatiepunt de KAAP, Edisonweg 10, 4382 NW Vlissingen
Toevoegen aan kalender

KicMPi presenteert  het "XXL demo-event Robotica & Technologie" 

Datum: 12 oktober 2023

Locatie: Innovatiepunt de KAAP, Edisonweg 10, 4382 NW Vlissingen

Maak o.a. kennis met de resultaten van het OPZuid project Industriële Robotica Innovatie IRI.

x

Aanmelden

Kosteloos toegang na aanmelding

XXL demo-event Robotica & Technologie
op 12 oktober 2023


 

Ontdek de toekomst van robotica en industriële technologie tijdens ons XXL demo-event Robotica & Technologie op 12 oktober 2023! Dit evenement brengt de meest innovatieve bedrijven samen in de KAAP. Hier zullen de bedrijven praktische demonstraties geven van hun geavanceerde robotica en technologische toepassingen. Het is dé gelegenheid om te zien hoe deze toepassingen als oplossing kunnen bijdragen aan verbeterde efficiëntie en veiligheid voor jouw bedrijf.

Wat kun je verwachten op ons XXL Robotica & Technologie demo-event? Het event biedt een perfecte mix van praktische demonstraties en inspirerende inzichten. Gedurende de middag zijn er korte technologie pitches waarin experts de nieuwste ontwikkelingen delen op het gebied van Artificial Intelligence, Virtual & Augmented Reality en Robotica. Hiernaast zijn er veel praktische demo’s te zien; robots en drones die inspecteren, repareren, boren en lassen, maar ook de laatste toepassingen van augmented reality, virtual reality, artificial intelligence en wireless communicatie. We hebben het allemaal!

Als onderdeel van het event worden de resultaten gepresenteerd van het OPZuid project Industriële Robotica Innovatie.

Exposerende bedrijven zijn o.a.:
ID-Tec, Terra Inspectioneering, ExRobotics, FMI ImProviaITIS, SPIE, SkyeBase, Imagine Creative AgencySerenity Systems Design - Serenity Robotics, Fieldlab Zephyros, Emerson, KV-Techniek, Hilti, HZ University of Applied Sciences, SoramaQuasset en Sprint Robotics.


 

Programma:

13.00 uur - Inloop 
13.30 uur - Welkomstwoord; toelichting op het programma
13:45 uur - Presentatie resultaten van het IRI project
14.00 uur - Start demo's
14.30 uur - Technologie pitch KV-Techniek
15.00 uur - Technologie pitch Emerson
15.30 uur - Technologie pitch SkyeBase
16.00 uur - Netwerken en borrel
17.00 uur - Einde

Mis het niet en meld u meteen aan!

Meld u HIER (kosteloos) aan voor 12 oktober aanstaande

 


 

Technologie pitches

Naast het tonen van praktische demonstraties willen we ook de nieuwste ontwikkelingen delen op het gebied van Artificial Intelligence, Virtual & Augmented Reality en Robotica. Er staan 3 korte boeiende presentaties op het programma waarin experts de nieuwste ontwikkelingen presenteren.

Emerson

Pitch door Danny Vandeput, Wireless & Integrity Director Pervasive Sensing Europe. Emerson is de wereldwijde grootmacht in technologie, software en techniek die de industrie gezonder, veiliger, slimmer en duurzamer maakt.

Inhoud: Draadloze communicatie in een fabriek is de brug tussen Operationele Technologie en Informatie Technologie.
Hoe beïnvloedt data ons dagelijks leven en dat van de industrie?
Hoe gaan we om met de hoeveelheid data dat een fabriek vandaag de dag genereert?
Wat zijn de trends en hoe ziet de toekomst eruit?

x

 

SkyeBase

Pitch door Jean-Louis Weemaes, CEO en co-founder van SkyeBase. SkyeBase optimaliseert en digitaliseert inspectieprocessen door drones, robots en Artificial Intelligence te combineren in de industrie, infra en containerterminals.

Inhoud: Hoe wordt Artificial Intelligence ingezet om visuele inspecties met drones en robots veiliger, beter en sneller te laten verlopen?

x

 

KV-Techniek

Pitch door Bastiaan Krijger, Directeur KV-Techniek. KV-Techniek ontwikkelt en levert automatiseringsoplossingen in de vorm van robots die bijdragen aan kostenreductie, hogere productiviteit en meer bedrijfszekerheid.

Inhoud: Hoe pas je robots toe in je productieomgeving, waar moet je rekening mee houden, wat zijn de tips van de expert?

x


Demonstraties

Loop rond en laat u verrassen door onder andere de volgende demonstraties: 

SPIE:

Voor de maak- en realiseerbaarheid van technische installaties en systemen is een goed ontwerp van essentieel belang. Tijdens het XXL demo-event Robotica & Technologie demonstreert Spie hoe je via augmented reality, virtueel door een toekomstige omgeving kunt lopen.

Alex van de Vijver: “In de ontwerpfase is het belangrijk dat de bediening en het onderhoud van het systeem worden meegenomen. Door meerdere stakeholders bij het ontwerp te betrekken, worden de praktische (on)mogelijkheden afgestemd en verwerkt in het ontwerp. Het 3D-ontwerpmodel wordt in de bestaande omgeving gebracht, waarbij de stakeholders ‘virtueel’ door de toekomstige omgeving lopen. Op deze manier kunnen we eventuele technische onvolkomenheden in de ontwerpfase tot een minimum beperken.”

Benieuwd hoe het is om door een virtuele omgeving te stappen? Kom het zelf ervaren tijdens het XXL demo-event Robotica & technologie in de KAAP in Vlissingen. 

Sorama:

Sorama is een high tech MKB bedrijf uit Eindhoven dat gespecialiseerd is in het visualiseren van geluid. Tijdens het event demonstreren ze hun akoestische camera om geluid te visualiseren.  Stel je voor dat je een geluid hoort, maar je weet niet precies waar het vandaan komt. Als je er een akoestische camera op richt, zie je cirkels op het scherm die laten zien waar het geluid vandaan komt, oftewel de zogenaamde geluidsbron. Er zijn veel verschillende redenen waarom u de geluidsbron zou willen vinden. Bijvoorbeeld wanneer u productontwikkelaar bent en u een ongewenste ruis in uw product wilt ontdekken. Met de akoestische camera kunt u ontdekken waarom uw product dit geluid maakt en het ontwerp van uw product wijzigen. Daarnaast zijn er nog veel meer toepassingen, zoals het opsporen van hinderlijke geluiden binnen gebouwen en industriële installaties.
Meer over Sorama.

Emerson:

Emerson demonstreert hoe zij met hun combinatie van Cisco WiFi en Wireless HART technologie data kunnen verzamelen en deze kunnen omzetten tot informatie door gebruik van algoritmes. Via een tablet en met behulp van Mobile Worker technologie is het mogelijk om vanuit de field onmiddellijk toegang te verkijgen tot nuttige gegevens.

Daarnaast zullen zij verschillende demonstratieopstellingen tonen die zijn uitgerust met diverse sensoren die via wireless HART technologie draadloos verbonden zijn met het Emerson platform. Zo kan op afstand gemonitord worden of corrosie optreedt en of steamtraps naar behoren werken, en wordt procesdata inzichtelijk gemaakt.

Scalda:

Scalda organiseert trainingen en opleidingen in de windturbinetechniek om het onderhoud slimmer te maken. De demo neemt jou virtueel mee in en op de windturbine.

Serenity System Design - Serenity Robotics

Demo Serenity Robotics: de voortgang van Robot Deployment Dashboard software als bediening voor de volgende generatie meer autonome industriële onderhouds-robots en de eerste stappen in de ontwikkeling van een Windows gebaseerde slave Robot besturing als alternatief voor ROS.
Serenity systems design laat industriële projecten zien die met de grafische software-omgeving LabVIEW in eigen beheer gerealiseerd zijn zoals: onderzoek bundelreiniger-automatisering met intelligente 5-lans volgorde berekening, 20 jaar milieu-meetwagen automatisering bij Tata Steel, motion-control software voor een 8-voudige wrongel-robot installatie bij een kaasfabriek.

SkyeBase

SkyeBase is een total solution provider die drones, robots, platformtechnologie en artificiële intelligentie inzet voor industriële inspecties. Dit met als ultieme doel om deze veiliger, sneller, beter en kostenefficiënter te laten verlopen. Met I-Spect ontwikkelde de Antwerpse scale-up een platform waarbij klanten de inspectie van hun assets kunnen centraliseren, analyseren (AI) en visualiseren. Met deze software levert het team inzichten en rapporten voor preventief onderhoud van industriële installaties voor zowel asset-eigenaren als inspectiebedrijven.

Tijdens de demo-middag laat SkyeBase aan u zeer toegepast zien hoe ze met drones, robots en handheld apparatuur industriële installaties inspecteren, aan de hand van de meest geavanceerde data collectie technieken. Door middel van hun asset inspectie platform I-Spect tonen ze hoe ze defect data structureren, verwerken door middel van artificiële intelligentie en visualiseren.

Tijdens de demonstratie inspecteert SkyeBase met een drone een gecorrodeerde asset en tonen ze LIVE hoe de AI deze beelden geheel automatisch annoteert op corrosie.

Hilti

Maak deze middag kennis met de Hilti Jaibot voor plafondinstallaties.

ID-Tec

Het onderhoud van tanks wordt steeds vaker uitgevoerd door machines. Voor reiniging zijn er inmiddels diverse leveranciers die hier equipment voor leveren en ook het inspecteren wordt steeds vaker door drones of andere technieken zonder betreden uitgevoerd. Uit de inspecties zullen maatregelen komen die vaak door mensen moeten worden uitgevoerd. Denk hierbij aan slijpen, lassen en coaten in een besloten ruimte. Deze werkzaamheden zijn vaak gevaarlijker dan inspecteren en toch betreden we nog een besloten ruimte om bijvoorbeeld een scheur in de bodem van een tank dicht te lassen. Voor deze werkzaamheden heeft ID-tec BV een oplossing ontwikkeld waarbij de lasser van buiten een besloten ruimte, een lasrobot naar de plaats van de reparatie zal sturen en vervolgens de laswerkzaamheden uit laat voeren door de lasrobot.

Hoe werkt dat dan? De robot wordt met behulp van camera’s visueel naar de werkplek gereden waar vervolgens de lasser met behulp van beeldherkenning een patchplaat over een scheur kan plaatsen. De bestuurder van de robot hoeft alleen nog te controleren of de robot de patchplaat op de gemarkeerde plaat heeft neergelegd en na goedkeuring zal de robot de plaat vast hechten en aflassen. Tenslotte zullen de lassen op foto worden vastgelegd ter confirmatie van een goed uitgevoerde reparatie.

Kom zeker kijken naar de demo van deze lasrobot.


 

Dit evenement wordt georganiseerd door Impuls Zeeland, Breda Robotics en KicMPi.

x

Medegefinancierd door:

x